Skip to content Skip to footer

L

a nutrició és el factor modificable més important en el creixement i manteniment de la massa òssia, destacant la ingesta de calci i l’activitat física com a punts essencials.

L’objectiu nutricional en la osteoporosi és frenar la pèrdua de massa òssia i afavorir  la recuperació de possibles fractures òssies.

L’aportació dietètica de fòsfor juga un paper bàsic en la mineralització òssia, és recomanable que la relació calci/fòsfor de la dieta sigui igual o superior a 1.
Els aliments làctics presenten un equilibri correcte entre calci i fòsfor.

Tot seguit volem aconsellar de manera senzilla i clara 3 punts bàsics per a una correcte nutrició com a prevenció aquesta patologia.

CONSIDERACIONS ESPECIALS: MODIFICACIONS DE LA DIETA
Aquestes recomanacions dietètiques generals s’hauran d’adaptar en casos de: obesitat, sobrepès, intolerància a la lactosa, dietes vegetarianes, climes amb poc sol, mobilitat molt reduïda…

No es recomana donar suplementació de vitamines i minerals, només estan justificats quan la dieta no aporta la quantitat de nutrients necessaris. Utilitzar rutinàriament aquets suplements és ineficaç, potencialment tòxic i car.

L’absorció de calci a nivell intestinal disminueix amb l’edat, per això, la prevenció és el millor tractament en front l’osteoporosi; una adequada ingesta de calci en  l’adolescència contribueix a la formació d’una massa òssia òptima en l’adult, evitant complicacions a llarg plaç.