Skip to content Skip to footer

 

L’

Hospital de Sant Jaume ja havia tingut l’acreditació, però l’havia perdut arran del tancament de la cafeteria, obligat per la pandèmia. Ara ja torna a formar part d’Amed: han recollit l’acreditació, el passat dijous 9 de maig, Jaume Castellano i Plujà i Marga Moreno Rodríguez del Consorci Hospitalari de Vic i Meritxell Suades Santamaria i Vicenç Marrè i Soler, de l’empresa Boris 45. També l’ha rebuda Andrea Mínguez, responsable de la gestió de l’Alberg Vic Xanascat, juntament amb Raquel Núñez, del grup SERHS, que ha guanyat recentment la concessió de la gestió de la restauració de l’equipament i que renova el compromís amb el segell Amed que ja havia obtingut la gestora anterior.

Aquí sí. Fruita i Salut
Paral·lelament als certificats Amed, aquests dos establiments han rebut el certificat d’adhesió a la campanya del Departament de Salut Aquí sí. Fruita i salut, com a establiments promotors del consum de fruita. Aquesta és una campanya d’identificació de tots els establiments compromesos en el consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat en els establiments de restauració i de venda minorista.
L’objectiu és aconseguir que cada cop hi hagi més establiments que ofereixin fruita preparada per al consum, com fruiteries, bars, restaurants i altres establiments, per tal que aquesta opció esdevingui una oferta tan atractiva, o més, per al consumidor com qualsevol altra opció. A la Catalunya central, actualment, hi ha 48 establiments adherits a la Campanya.
El consum habitual de fruita fresca és un dels elements centrals de la dieta mediterrània i l’alimentació saludable. Cada ració addicional de fruita o verdura fresca consumida habitualment redueix un 7% el risc de patir afeccions coronàries.

Igualada guanya 3 establiments Amed
Quan es canvia d’empresa de càtering, l’acreditació Amed es perd i cal tornar a demanar-la. Ha passat també en dos dels tres establiments de la Fundació Privada Àuria. En aquest cas, l’acte d’entrega s’ha dut a terme a les instal·lacions ubicades a l’Av. Andorra i l’acreditació de les tres instal·lacions l’ha recollit Laura Coral, responsable del servei de menjador, i Marta Segura, tècnica de qualitat de la FP Àuria.

A més a més d’aquest acte d’entrega i benvinguda a Amed a la FP Àuria, també s’han revalidat les acreditacions de dos establiments d’Igualada, que ja fa anys que disposen d’aquesta acreditació: la Fundació Sanitària d’Igualada, que ofereix un menú Amed al personal laboral, i a Cuinats Torres, empresa familiar de menjars preparats que disposa d’una oferta saludable de primers i segons plats cada dia de la setmana.

Amb les noves adhesions, ja són 46 els establiments a la Catalunya Central amb capacitat per oferir una oferta alimentària saludable, diàriament, a més de 4.400 comensals.

L’acreditació Amed
Per aconseguir aquest distintiu, els establiments han de complir els requisits de l’acreditació Amed que, entre d’altres, són garantir que hi hagi productes integrals, primers plats a base de verdures, hortalisses o llegums, carn i peix a la planxa de segon, fruita a les postres, làctics sense sucres afegits, aigua no envasada de forma habitual i gratuïta i la utilització d’oli d’oliva per amanir i cuinar.

L’objectiu de l’acreditació Amed és promoure la salut a través de la millora de l’oferta, la identificació i la visibilització d’establiments de restauració que donen valor a l’alimentació mediterrània.

Juntament amb l’acreditació, es lliuren uns adhesius identificatius i uns tríptics, que informen els clients i usuaris dels establiments Amed de les garanties que ofereixen els establiments Amed quant a menjar bé i sa.